"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/11/2007

El Senat aprova la moció presentada per Pere Sampol sobre el descompte aeri i marítim per a residents no comunitaris

Sampol: "La meva primera moció presentada i aprovada és una mostra de nacionalisme obert, integrador i sensible amb totes les persones, sigui quin sigui el seu país d’origen"El Senat ha aprovat avui, a la Comissió de Foment, la moció presentada per Pere Sampol (BLOC-PSM) en què s'insta al Govern espanyol a reformar el Reial Decret 1316/2001 que estableix la bonificació en les tarifes dels serveis regulars de transport aeri i marítim a favor dels ciutadans residents comunitaris de les Comunitats Autònomes de les Illes Balears i de Canàries, així com Ceuta i Melilla, per tal que inclogui també, en condicions d’igualtat i a partir de l’any 2008, als residents regularitzats que no siguin ciutadans comunitaris.

Aquesta demanda històrica, que havia estat rebutjada sistemàticament pel Senat, avui ha estat aprovada a instàncies de Sampol i amb els suports de Convergència i Unió, Entesa Catalana (ERC, PSC i ICV) i el Partit Popular. Aquest darrer grup ha presentat una esmena que plantejava accelerar els terminis de la moció perquè ja entràs en vigor l’any 2008; esmena que el senador nacionalista ha acceptat i ha incorporat a la moció. Els setze vots a favor dels partits abans esmentats han pogut aprovar la iniciativa, que ha comptat amb els onze vots en contra del PSOE, PNV i Coalición Canaria.

Pere Sampol ha considerat que l’aprovació de l'aplicació del descompte per a residents als ciutadans no comunitaris que viuen i treballen a les Illes és una qüestió "de justícia", ja que "són persones que paguen els mateixos impostos i tenen els mateixos deures que la resta, i per tant han de tenir també els mateixos drets". El senador ha afegit: “avui hem fet una passa contra les desigualtats que fan que a les Illes Balears encara hi hagi ciutadans de primera i de segona. Aquesta resolució dóna un impuls a la justícia social i a la igualtat de tots els ciutadans residents a les Illes Balears, venguin d’on venguin”.

Sampol també ha expressat la seva satisfacció “perquè la meva primera moció presentada és una mostra del nacionalisme obert, integrador i sensible amb totes les persones, sigui quin sigui el seu país d’origen. Un clar exemple dels valors del PSM i del BLOC ”.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: