"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/07/2008

El BLOC votarà en contra del Tractat de Lisboa per la regressió dels drets socials, el dèficit democràtic i la manca de llibertats de l’Europa dels Pobles

La Directiva sobre el retorn d’immigrants irregulars; o la revisió de la Directiva relativa al temps de treball temporal, amb les 65 hores setmanals, confirmen la involució de l’Europa social.



El senador autonòmic Pere Sampol i el portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, han exposat els arguments més significatius per posicionar-se en contra de la ratificació del Tractat de Lisboa en el proper ple del Senat que es celebrarà el 15 de juliol. Els dirigents nacionalistes han destacat tres punts com a elements negatius en aquest Tractat ja rebutjat per Irlanda: el dèficit democràtic, les nul•les llibertats de l’Europa dels pobles i la involució de l’Europa Social.


Biel Barceló ha declarat que “El Tractat de Lisboa té vocació de Tractat constitucional. De fet, substitueix el projecte de Constitució europea després del fracàs dels referèndums a França i Holanda. Si és així, no pot néixer amb un dèficit democràtic tan important: el Parlament europeu només té una funció co-legislativa, juntament amb el Consell, el qual, format per ministres dels Estats membres, també té la capacitat de legislar. Igualment la Comissió, formada per membres digitats pels Estats, és l’únic l’òrgan que té la capacitat d’iniciativa legislativa en detriment del Parlament. En definitiva, tot és un clar incompliment del principi de separació de poders entre el legislatiu i l’executiu. Amb el Tractat de Lisboa, per tant, EUROPA PRESENTA UN GREU DÈFICIT DEMOCRÀTICâ€.


Així mateix, Barceló ha destacat molt negativament el nul reconeixement de les realitats nacionals en aquest tractat “ Durant anys hem aspirat a una Europa que reconegui la diversitat nacional, lingüística i cultural que la conforma: una Europa dels pobles. Però el Tractat únicament reconeix als Estats com a subjectes de drets polítics. La participació de les entitats subestatals amb competència legislativa, com les comunitats autònomes en l’Estat espanyol, queda limitada al Comitè de les Regions, juntament amb ajuntaments i simples regions administratives. Els seus membres són nomenats pels Estats i únicament té un caràcter consultiu.


Per finalitzar, el senador Sampol ha declarat que “des d’una postura política clarament europeista, s’ha de dir no al Tractat. Volem més Europa, però una Europa que encarni els valors democràtics i els drets laborals, socials i nacionals




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: