"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/11/2001

L’Entesa recolza per a Eivissa una major descentralització de la promoció turística alhora que hauria de servir per reforçar molt més les seues característiques com a poble

L’Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) vol recolzar la proposta del conseller insular de Turisme i del PSOE de dotar d’un grau superior a l’actual de descentralització a la promoció turística de cadascuna de les illes que conformam les Illes Balears. En efecte, seria positiu per a Eivissa poder comptar amb molta més autonomia a l’hora de plantejar-se iniciatives promocionals particulars, atès que el model actual, sota la tutela de l’Institut Balear del Turisme (Ibatur) fa que el pes específic de l’illa de Mallorca pesi molt en detriment de la resta d’illes Balears.

Ara bé, per als nacionalistes progressistes d’Eivissa l’assoliment d’aquesta aspiració hauria de servir per incrementar en gran mesura les característiques col·lectives de la nostra illa. Per a ENE això passa per incloure el topònim Eivissa en la promoció del destí i especialment pel que fa a les inciciatives que han de dur a un canvi de rumb de la imatge d’Eivissa com a destí turístic i que persegueixin veritablement un canvi de model turístic respecte de l’actual, amb tant poc respecte cap al que realment som. La promoció de productes turístics innovadors, dels productes de qualitat, etc. són exemples del que hauria d’incloure aquest canvi en el topònim i en l’orientació. Hauria de significar, també, un ús escrupulòs de la nostra toponímia, tant pel que fa a fulletons, mapes, plànols i senyalítica. ENE també reivindica que els altres aspectes identitaris d’Eivissa hauria de ser presents en aquesta nova etapa: la llengua catalana, la nostra història, el patrimoni històrico-artístic, la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat, les nostres manifestacions de cultura popular –i no només el ball pagès-, la realitat social, els espais naturals, el medi rural, els productes agoalimentaris del camp eivissenc, la gastonomia, l’artesania. En definitiva, del que es tracta és de mostrar als nostres vivitants aquelles qüestions que ens han anat conformant en una realitat dotada d’identitat, en el marc de les Illes Balears i dels Països Catalans. La ocasió també hauria de ser aprofitada per donar una embranzida definitiva al procés d’atracció turística per a la temporada baixa, tant necessària per al nostre model turístic i per a la nostra economia i societat, en el marc d’un mar turístic sostenible.

L’Entesa vol manifestar que descentralitzar és apropar la gestió al punt més immediat al subjecte o col·lectiu que la durà a terme. Això ha de significar l’oportunitat, en termes turístics, per a aprofundir en l’esforç per canviar el model turístic i la presència nítida i clara de la realitat que ens ha marcat com a poble. Aquestes qüestions les haurien de posar damunt la taula les administracions públiques eivissenques a l’hora de col·laborar amb la resta dels agents turístics eivissencs.

Si defensam aquesta qüestió per a Eivissa, ENE recolzaria també una iniciativa similar que sortís de l’illa de Formentera, com no pot ser d’altra manera per a un partit nacionalista sensible amb la realitat de cada illa.

ť




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: