"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/06/2013

MÉS per Mallorca insta l’ADU a invertir 2 milions del superàvit en projectes mediambientals als municipis

Si es complissin els estatuts de l’Agència es podrien invertir 300.000 euros a cada poble: Marratxí, Algaida, Montuïri, Son Servera, Valldemossa, Campanet i Puigpunyent. La coalició també presenta una moció per acordar que els serveis jurídics elaborin un informe sobre el contracte amb TIRME, per estudiar la possibilitat de declarar-lo nul



La coalició MÉS per Mallorca insta el Consell a invertir part del superàvit de l’Agència de Disciplina Urbanística en projectes relacionats amb el medi ambient als municipis membres, en compliment de l’article 25.3 dels estatuts d’aquest organisme. La formació d’esquerra mallorquinista assenyala que l’ADU té 2,6 milions d’euros de superàvit, dels quals proposen que 2,1 milions es destinin a la creació d’un fons propi de l’Agència en benefici dels municipis delegants. Han proposat una moció en aquest sentit que es debatrà en el plenari de demà.

 

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, afirma que aquests 2,1 milions s’haurien de repartir entre els set municipis adherits a l’ADU: Marratxí, Algaida, Montuïri, Son Servera, Valldemossa, Campanet i Puigpunyent. Des de la coalició apunten que tocaria a aproximadament 300.000 euros per a cada municipi, que es podrien invertir en projectes com ara l’adequació de zones verdes, actuacions per a millorar la xarxa d’aigua potable o per a l’estalvi energètic, per exemple.

 

Font insta el consell executiu a complir els estatuts de l’ADU, i recorda que els ajuntaments que hi han cedit les competències en disciplina urbanística deixen de recaptar doblers per aquest concepte: “si no es crea el fons per repartir el superàvit en ajudar els municipis, aquests ajuntaments no hi tenen incentius”. Font insta l’equip de govern de Maria Salom a “demostrar amb fets que el Consell està al costat dels ajuntaments, perquè el que estan fent ara és aconseguir beneficis a costa dels ajuntaments i incomplint la normativa”.

 

2,3 milions de reconeixements extrajudicial de crèdit, fruit de la “mala gestió del PP”

 

D’altra banda, Font ha atribuït els 2,3 milions d’euros de reconeixements extrajudicials de crèdit a la “mala gestió del PP al capdavant del Consell”, ja que 1 milió d’aquests compten amb la discrepància d’intervenció, la qual cosa és “clarament excessiva”. A més, 160.000 euros corresponen a factures d’Endesa i 432.000 euros a neteja, i per tant “corresponen a despeses que s’haurien d’haver resolt amb concursos que no s’han convocat quan tocava”.

 

Moció per demanar un informe jurídic sobre el contracte amb TIRME

 

Per la seva banda, Magdalena Palou ha avançat que el plenari del Consell de demà debatrà una moció de MÉS per Mallorca per acordar que els serveis jurídics de la institució insular realitzin un informe sobre el contracte amb TIRME “sobre les possibilitats de declarar la nul·litat d’aquest contracte o, com a mínim, de modificar-ne aquells aspectes que resulten més lesius per a la ciutadania de Mallorca, especialment pel que fa a la tarifa i a la relació inversa entre el volum de residus reciclats i la tarifa pagada per la incineració”.

 

Palou afirma que “TIRME ens té agafats a tots els mallorquins i mallorquines per les butxaques durant més de 40 anys, i s’ha d’investigar la validesa del contracte i si aquest respon realment a l’interès general”. La consellera recorda que en el passat ple en què es va acordar declarar la nul·litat del contracte amb Mac Insular el grup de consellers de MÉS per Mallorca va instar la presidenta a encomanar un informe jurídic per estudiar també el contracte amb TIRME. En aquell moment Maria Salom s’hi va mostrar partidària, tot i que des de llavor ençà no hi ha hagut cap novetat al respecte.





      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: